Over mijzelf

Over mijzelf

Wie? 

Ik ben Leontine van Schie. Sinds 1996 houd ik mij met zeer veel plezier professioneel bezig met het coachen, begeleiden en trainen van mensen. Dit vormt voor mij een bron van vreugde en plezier: een team weer een stap verder brengen, een coachee leren te vertrouwen op eigen kunnen, een professional minder werkdruk te laten ervaren door inzicht en oefening. Als mens ben ik gericht op mogelijkheden en kansen. Ik houd van analyseren, met een gerichtheid op de toekomst. “Waar wil ik naar toe en wat gaat mij daarbij helpen?”

Ik ben geregistreerd supervisor, coach en gecertificeerd (international) reteaming coach. Mijn specialisaties: Oplossingsgericht Managen en Coachen en stress & burn-out coach.

Wat?

Leontine van Schie Coaching Training & Advies:

Ik richt ik mij op coach- en verandertrajecten binnen bedrijven en organisaties in het onderwijs, de overheid en de gezondheidszorg. Mijn activiteiten richten zich zowel op individuele trajecten als op teamcoaching en organisatieverandering.

Als docent ben ik verbonden aan de Master Leren & Innoveren. Ik verzorg daar het onderwijsonderdeel ‘Oplossingsgericht aan het werk’ over het positief beïnvloeden van teams bij verandertrajecten en begeleid de coaching en intervisie. Ik ben daarnaast werkzaam als docent expert bij Inholland Academy. Ik begeleid leerkrachten, directieleden en schoolteams in het primair onderwijs en geef trainingen.

Sinds 2014 ben ik als coach Stress en Burn-out aan het werk. Dit jaar ben ik als CSR partner aangesloten bij het CSR centrum.

Mijn inspiratie

Een zeer grote bron van inspiratie was voor mij de mastercourse oplossingsgericht management en coaching. Uitgaan van wat er al aan kwaliteiten en mogelijkheden zijn bij degene(n) die je coacht en deze versterken, zorgt voor een positieve invalshoek die energie en motivatie oplevert bij alle betrokkenen. Dat brengt mij bij een tweede grote bron van inspiratie: de mensen met wie ik werk: mijn cursisten en mijn cliënten.

 “Het leven wordt zoveel lichter, nu ik dat wat ik in de training leer, toepas!”, zo hoor ik regelmatig. Mooi om te zien en te horen, dat wat ik zelf ooit ervaren heb, ook weer overgenomen en doorgegeven wordt door hen.

Opdrachtgevers:

gemeente Leiden, gemeente Haarlemmermeer, Hogeschool Leiden, Erasmus Medisch Centrum, Leiden Universitair medisch centrum, ROC Leiden, Stichting Waternet, Nationale Ombudsman, Binnenvest Leiden, Uitgeverij Brill, Haagse Hogeschool, Netherlands Business Academy , Hogeschool Inholland en particulieren.